Přibalový leták


Sezónní potraviny jako přírodní lék

06. 02. 2017
Zima se s námi ještě neloučí. Ba naopak, máme před sebou ještě několik týdnů, kdy nám svou vládu dá řádně znát.

Proto bychom neměli zapomenout posílit imunitu formou přírodních vitamínů a minerálů. Jednak se tím částečně uchráníme před onemocněním spojeným s výkyvy počasí a také připravíme tělo na jarní očistu.
Neznamená to ale naběhnout do supermarketu a začít nakupovat jahody, maliny a borůvky, protože ty jsou jako antioxidant velice silné. Znamená to zařadit do jídelníčku sezónní potraviny, ne ty, které vyrostli pod umělým osvětlením ve skleníku a s chutí v létě pěstovaných produktů nemají mnoho společného.
Červená řepa může být dobrým začátkem. Kromě vitamínů C, E a K obsahuje vysoké množství vlákniny a kyseliny listové.
Citrusové plody během celého roku by měly být samozřejmostí. Podíl vitamínu C a A pomáhá chránit naše tělo před infekcemi horních cest dýchacích, ale také od zažívacích potíží.
Klíčky, jako zázrak z přírody, který si můžete pěstovat i doma v květináči. Ať už si necháte naklíčit ředkvičky, luštěniny, nebo nejrůznější bylinky, emzymy v nich obsažené vám usnadní trávení a podpoří celkovou regeneraci organismu.

» Další související články …