Přibalový leták


Vitamín B3 a přeměna potravy na energii

02. 10. 2014
V sychravém podzimním počasí se často setkáváme s únavou, sníženou vitalitou a podrážděností. Můžeme si však pomoci doplněním vitamínu B3.

Ve vodě rozpustný Niacin neboli vitamín B3 napomáhá přeměně potravy na energii a je odolný vůči teplu, světlu a oxidaci. Do těla se dostává jídlem, anebo syntézou aminokyseliny tryptofanu.

Vitamín B3 je přínosem pro trávicí systém, nervový systém a kůži. Jeho zásluhou se snižuje krevní tlak, hladina cholesterolu a triglyceridů v organismu. Lékaři ho předepisují při migréně, Alzheimerově chorobě, šedém zákalu, dně, nespavosti, roztroušené skleróze, atd. Má velmi důležitý význam při syntéze množství hormonů, včetně pohlavních.

Vitamín B3 reguluje funkce mozku je důležitý pro naši paměť. Jeho nedostatek způsobuje únavu, svalovou slabost a ztrátu chuti k jídlu. Jsme podráždění a cítíme sníženou vitalitu.
Obecně platí, že nedostatek vitaminu B3 je mnohem častější u lidí ve věku 55 a více. Důvodem je, že věkem se zpomalují metabolické procesy a oslabuje se schopnost těla absorbovat živiny z obvyklého jídla.

» Další související články …